Deilig forfriskende ostekake

Denne kaken lagde jeg og mamma for ikke så lenge siden, og den smakte helt som ekte vare! Hun prøver å unngå masse karbohydrater så vi fokuserte på å få karboen ned og heller fettet opp;-)
Forfriskende og et sunt og godt alternativ for en godtemums som meg.


Dette trenger du:

100 g mandler
1 ts bakepulver
1 hvitte
2 egg
1 Kremost ananas
1/2 Philadelphia naturell
1 Pose sukkefri bringebærgele (kan kjøpes på Ica, Meny)
Sukrin
Sukrinmelis

Gjør sånn:

1. Hakk mandlene godt. Pisk hvitten passe stiv med sukrinmelis. Bland de to eggene med de hakkede mandlene, og bland forsiktig hvitten sammen med dette og bakepulver. Denne skal stekes på 175 grader i ca 20-25 minutter (kommer helt an på ovnen, jeg brukte en ganske ny ovn). Og avkjøl godt i selve formen.
2. Ta en ny bolle og pisk på lav styrke kremosten og philadelphiaen godt sammen. Smak til med sukrin og sukrinmelis. Jeg bruker alltid mest sukrinmelis fordi jeg syntes for mye sukrin blir veldig kornete. Bre blandingen over mandelbunnen og sett i kjøleskap i en time.
3. OBS! Lag geleen som beskrevet på pakken, MEN med en del mindre vann! La den avkjøle seg ganske mye før du tar den over kremostblandingen, men ikke vent til den blir stiv.

Sett i kjøleskap i ca 2 timer så geleen blir skikkelig stiv.

 

Voila!


Hele kaken (uten geleen) ca:
1562 kcal
53 g protein
19 g karbohydrater
137 g fett

Det vil si ca 8 kakestykker og ca 190 kcal per stykke!

 

(Jeg brukte 150 g mandler da jeg lagde kaken, men syntes dette ble litt mye. Derfor har jeg satt 100 g nå.)

 

Én kommentar

Silje

17.des.2010 kl.20:52

Den har jeg lyst å lage! :D Den så veldig god ut.

Skriv en ny kommentar

Aviewinside - Kosthold og trening

Aviewinside - Kosthold og trening

22, Oslo

Velkommen til min blogg! Jeg studerer ernæring på 2-året og har ofte mye på hjertet når det kommer til kosthold og trening. Det jeg vil med denne bloggen er å opplyse og inspirere til å leve litt sunnere enn det du kanskje gjør i dag. Mail: aviewinside@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits