Deilig forfriskende ostekake

Denne kaken lagde jeg og mamma for ikke s lenge siden, og den smakte helt som ekte vare! Hun prver unng masse karbohydrater s vi fokuserte p f karboen ned og heller fettet opp;-)
Forfriskende og et sunt og godt alternativ for en godtemums som meg.


Dette trenger du:

100 g mandler
1 ts bakepulver
1 hvitte
2 egg
1 Kremost ananas
1/2 Philadelphia naturell
1 Pose sukkefri bringebrgele (kan kjpes p Ica, Meny)
Sukrin
Sukrinmelis

Gjr snn:

1. Hakk mandlene godt. Pisk hvitten passe stiv med sukrinmelis. Bland de to eggene med de hakkede mandlene, og bland forsiktig hvitten sammen med dette og bakepulver. Denne skal stekes p 175 grader i ca 20-25 minutter (kommer helt an p ovnen, jeg brukte en ganske ny ovn). Og avkjl godt i selve formen.
2. Ta en ny bolle og pisk p lav styrke kremosten og philadelphiaen godt sammen. Smak til med sukrin og sukrinmelis. Jeg bruker alltid mest sukrinmelis fordi jeg syntes for mye sukrin blir veldig kornete. Bre blandingen over mandelbunnen og sett i kjleskap i en time.
3. OBS! Lag geleen som beskrevet p pakken, MEN med en del mindre vann! La den avkjle seg ganske mye fr du tar den over kremostblandingen, men ikke vent til den blir stiv.

Sett i kjleskap i ca 2 timer s geleen blir skikkelig stiv.

Voila!


Hele kaken (uten geleen) ca:
1562 kcal
53 g protein
19 g karbohydrater
137 g fett

Det vil si ca 8 kakestykker og ca 190 kcal per stykke!

(Jeg brukte 150 g mandler da jeg lagde kaken, men syntes dette ble litt mye. Derfor har jeg satt 100 g n.)

n kommentar

Silje

17.des.2010 kl.20:52

Den har jeg lyst lage! :D Den s veldig god ut.

Skriv en ny kommentar

Aviewinside - Kosthold og trening

Aviewinside - Kosthold og trening

22, Oslo

Velkommen til min blogg! Jeg studerer ernring p 2-ret og har ofte mye p hjertet nr det kommer til kosthold og trening. Det jeg vil med denne bloggen er opplyse og inspirere til leve litt sunnere enn det du kanskje gjr i dag. Mail: aviewinside@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits