Når man IKKE skal lytte til kroppen

Helseangst blir mer og mer vanlig. Og jeg leser blogger hver dag hvor de typisk skriver:
"Hoppet over treningen i dag, følte meg ikke helt bra, viktig å lytte til kroppen"

Misforstå meg rett, det er KJEMPE viktig å lytte til kroppen. Men det er viktig å se på de rette signalene den gir og forteller deg også.

Det er ikke farlig å trene selv om man er sliten og trøtt etter jobb eller skole.

I dag var jeg så sliten etter en lang dag med lesing at jeg var helt surrete i hodet! Hadde absolutt ikke lyst til å trene, og da jeg kom opp til SATS og skulle trene knebøy som første øvelse kjente jeg nesten at tårene presset bak øyelokkene. Jeg var skikkelig sinna, hadde lyst til å skrike og så stygt på meg selv i speilet. Jeg tvingte meg selv til å gjøre alle settene, tok neste øvelse, alle settene, neste øvelse, alle settene også videre. Så kom jeg til strakmark, og jeg kjente at alt løsnet opp, alt sinnet ble borte, og jeg ble glad igjen. Jeg følte meg ikke sliten lenger, jeg fikk energi og begynte til og med og planlegge middagen.

Man trenger ikke overtolke alle signalene kroppen gir. Kroppen er et utrolig komplisert maskineri. Det sies at man skal lytte til kroppens signaler, men spør du meg, så er det mest fornuftige å være kritisk til kroppens signaler, fordi det kan være hodet som prøver å lure deg. Lytter vi alt for mye til det hodet sier, blir det lettere å overtolke og frykte alvorlig sykdom, når det ikke er noe galt i det hele tatt.

Selvfølgelig finnes det unntak. Når man absolutt skal lytte og holde seg hjemme, men i de fleste tilfeller så tror jeg kroppen bare tester oss ;-)

Hva tror du? =)

7 kommentarer

Ninapia

03.mar.2011 kl.19:41

Jeg er enig, men alt for flink til å lytte til kroppen ^^ må bli flinkere til å stritte i mot Ikke så lett når man trener alene :(

Stine Malvik

03.mar.2011 kl.20:05

Jeg tror at det er veldig få unnskyldninger til å droppe trening. Man kan ikke bare kjenne på kroppen, men også tenke logisk. Vet man at det er ingen grunn til at man er spesielt sliten, så er det bare å komme seg avgårde. Er man derimot syk, eller føler seg sliten og vet man enten har sovet dårlig de siste dagene eller trent litt for mye så kan nok kroppens signaler være riktig. Men de fleste er jo litt trøtte og slitne etter jobb/skole, og det er da ei treningsøkt gjør susen!! :D Bra innlegg!
Ninapia: Nei, man må jo være litt med disiplinert når man trener alene, lettere å "gi etter". Men man kan jo øve seg på det også?:P
Stine Malvik: Ja, det er helt sant. Man må se etter de rette signalene:) Takk takk!

synsegulla

03.mar.2011 kl.22:12

Jeg tror det er viktigere å lytte til hjertet enn til kroppen ;)

Silje

08.mar.2011 kl.11:44

Hei!

Jeg driver en blogg om lavkarbo. Der får du oppskrifter hver dag, tips og råd, mål og oppfølging :) Ta en titt innom om du ønsker. Følg meg gjerne på bloglovin om du vil følge meg i kampen mot kiloene ;) www.karbokutt.blogg.no

Sunniva

08.mar.2011 kl.12:56

Du er nok absolutt inne på noe, selv om jeg har erfart begge deler! Jeg har følt meg sliten og slappp og uvel, og dratt på trening, og vært glad for det! Men jeg har også vært så sliten og hatt så vondt i beina at jeg har tatt en dag pause med trening. Da trengte jeg det. Har har hatt en tung depresjon og må derfor lytte til kroppen når den virkelig er sliten, men jeg må heller ikke la den lure meg til å flytte inn i sofaen. :)

Skriv en ny kommentar

Aviewinside - Kosthold og trening

Aviewinside - Kosthold og trening

22, Oslo

Velkommen til min blogg! Jeg studerer ernæring på 2-året og har ofte mye på hjertet når det kommer til kosthold og trening. Det jeg vil med denne bloggen er å opplyse og inspirere til å leve litt sunnere enn det du kanskje gjør i dag. Mail: aviewinside@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits