Fiber-fakta

Hei!

Jeg har ftt et sprsml om jeg kunne lage et innlegg rundt forskjellene og bruksomrdene til fiberfin, bakepro, pofiber og fiberhusk. Jeg skjnner at mange kanskje er litt forvirret nr det kommer til disse produktene.

Vi starter med fiberet. En normalvektig person blir anbefalt f i seg mellom 25-30g fiber i kosten hver dag. Desverre er det veldig mange som ikke mter disse anbefalingene i Norge.
Kostfiber regnes som et karbohydrat (polysakkarid), men kan ikke fordyes i noen srlig grad av oss mennesker. I dette ligger at enzymene i tynntarmen ikke har egenskapene til bryte ned fiber, men noen bakterier i tykktarmen klarer dette nr det samtidig dannes korte fettsyrer. Fiber er veldig gunstig for fordyelsen, tarmene og immunforsvaret. P bakgrunn av dette finnes det masse fibertilskudd p markedet som man kan ha i bakevarer og annen mat.

POFIBER

- Glutenfritt potetfiber
- Kan brukes til alt
- Binder store mengder vske og gjr baksten saftigere
- Nytral smak og lukt
- Kan erstatte 10-20g av melet i bakst, og brukes til panering av feks fisk
- Ser ut som sm potetflak
- Kjpes p helsekost

*Fiber per 100g: 70g
*Kcal per 100g: 75kcal


FIBERHUSK

- Glutenfritt
- Vannopplselige fiber som kommer fra planten Psyllium Husk
- Brukes hovedsakelig til baking for gjre deigen fyldigere
- Bruk 1-2 ss i baksten
- Ser ut som grovt mel
- Kjpes p helsekost, Kiwi, Meny osv

*Fiber per 100g: 85g
*Kcal per 100g: 11,95kcal

FIBERFIN

- Glutenfritt
- Lages av australsk mais som ikke er genmanipulert, med en hy andel resistent stivelse. Resistent stivelse kan ikke fordyes av oss mennesker.
- Brukes i bakst, tilsettes i maten eller som kosttilskudd
- Kan erstatte 10-20% av melet i baksten
- Ser ut som hvitt mel
- Kjpes p helsekost

*Fiber per 100g: 60g
*Kcal per 100g: 131 kcal


Som vi ser har alts fiberhusk den hyeste andelen av fiber og det er ogs den med lavest kilokalorier per 100g. De er alle glutenfrie og gjr maten din sunnere. Det er alts opp til deg hvilken du liker best bruke. Jeg bruker mest fiberhusk og pofiber. Du kan erstatte en strre andel av melet med pofiber eller fiberfin sammenlignet med fiberhusk.


BAKEPRO
Rett og slett nytralt proteinpulver som er spesielt designet for tle hyere varme (200 grader) enn vanlig proteinpulver. Dette er alts et bakeprotein. Fs p helsekost i enten 500g, 1 kg eller 3 kg.
*Kcal per 100g: 380 kcal
* Protein per 100g: 80g

Har dere flere sprsml rundt andre matvarer eller andre ting, ikke nl med p sprre! :-)

6 kommentarer

Benedictes trening

18.04.2012 kl.17:50

Takk!Dette var oppklarende, jeg har ikke helt hatt peiling p disse matvarene! Bruker selv fiberhusk en del. Bakepro m jeg f tak i:D

AnnetteHelene

18.04.2012 kl.18:42

Fantastisk innlegg:) jeg er avhengig av de produktene nr jg kokkelerer :O) hh' ha en strlende lillelrdag :D

Kamillas treningsblogg

18.04.2012 kl.19:36

Likte dette innlegget veldig godt :D
Kamillas treningsblogg: S hyggelig hre:)
Benedictes trening: Jeg er kjempe fornyd med bakepro alts, det er kjempe fint bake med:D
AnnetteHelene: Jeg er ogs avhengig av de:D Hehe! Vi bakejentene!

Skriv en ny kommentar

Aviewinside - Kosthold og trening

Aviewinside - Kosthold og trening

22, Oslo

Velkommen til min blogg! Jeg heter Maylinn og jeg studerer ernring p 2-ret. Jeg har ofte mye p hjertet nr det kommer til kosthold og trening. Det jeg vil med denne bloggen er opplyse og inspirere til leve litt sunnere enn det du kanskje gjr i dag. Mail: aviewinside@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits